zaterdag 28 april 2012

Flensjesbeslag

Ingrediënten (voor 30 flensjes)

  • 250 gram bloem
  • 1/2 liter bier
  • 4 eieren
  • 3 schepjes suiker
  • 1/4 liter melk
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram boter

Bereiding

  1. Verhit de melk met suiker, zout en boter in een ijzeren pan. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de olie in het midden en voeg de eieren toe.
  2. Het aantal eieren kan verschillen, omdat ze niet altijd even groot zijn. De bloem moet echter geheel door de eieren opgenomen worden.
  3. Meng goed al kloppen en giet de melk erbij zodra de boter gesmolten is. Giet daarna het bier erbij.
  4. Giet het flensjesbeslag door de puntzeef en laat het dan rusten alvorens het te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten