zaterdag 28 april 2012

Soezenbeslag

Ingrediënten (voor 25 à 30 soezen)

  • 1/2 liter water of melk
  • 30 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 400 gram gezeefde bloem
  • 15 gram zout
  • 12 à 14 eieren

Bereiding

  1. Laat de melk in een ijzeren pan warm worden en laat er de boter, het zout en de suiker in smelten. Breng aan de kook en giet er de bloem in één keer in.
  2. Roer goed met een houten lepel tot het deeg gemakkelijk van de pan loslaat en zeer glad is.
  3. Doe het deeg over in een kom en laat het gedurende vijftien minuten afkoelen.
  4. Voeg er de eieren toe door ze twee aan twee in het deeg te verwerken. Doe er twaalf tot veertien in.
  5. Hoe droger het deeg is hoe meer eieren het zal opslorpen, hoe meer eieren er in het deeg verwerkt zijn hoe beter de soezen bij het bakken zullen opgaan.
  6. Het deeg moet nogal stevig zijn, laat het vijftien minuten rusten voor gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten